Skip to content

Vochtprobleem oplossen

Hoe effectief je vochtprobleem oplossen in huis

Zit je met een vochtprobleem? Dan is het van uiterst belang om dit zo snel mogelijk te laten behandelen. Een vochtprobleem breidt zich namelijk snel uit, en hoe sneller je met vochtbestrijding kan starten, hoe minder de kans op bijkomende beschadigingen.

Bepaal het soort vochtprobleem in huis

Er zijn verschillende soorten vochtproblemen, en ieder daarvan vraagt een specifieke aanpak van vochtbestrijding. Een correcte diagnose van het vocht in de muren, vloeren, plafonds enzovoort, is essentieel om het vocht te behandelen op de juiste manier.

Hoe effectief je vochtprobleem oplossen in huis

1. Opstijgend vocht

Opstijgend vocht behandelen is waarschijnlijk de meest voorkomende vraag. Deze vochtplekken zijn vaak het gevolg van een slecht geplaatste of ontbrekende waterkering. Een waterkering is een waterdichte laag tussen de steenlaag van je huis en het grondniveau. Zonder een goede waterkering kan het grondwater dus gemakkelijk in de muur kruipen, met schimmels en een onaangename geur als gevolg.

2. Condensatievocht

Condensatievocht onstaat wanneer er te veel vochtige lucht in een kamer hangt. Denk bijvoorbeeld aan de kamer na een douche, of in de keuken tijdens het koken. Als de vochtige lucht in deze ruimtes niet voldoende wordt afgevoerd, neemt dit beslag op koude plaatsen zoals de ramen. Als de vochtige lucht bijna niet wordt vervangen door droge lucht, kan dit ook leiden tot vochtplekken op de muren en schimmelvorming.

3. Doorslaand vocht

Doorslaand vocht onstaat wanneer je gevel poreus wordt, en je buitenmuren niet langer in staat zijn om het vocht tegen te houden. Het vocht zal langs de spouw zo uiteindelijk de binnenmuren bereiken. Hoe kan je doorslaand vocht herkennen? Controleer je buitenmuren dus zeker op beschadigde stenen, zwak voegwerk, scheuren in het frame van ramen en deuren of een lekkende dakgoot. Dit zijn allemaal oorzaken van doorslaand vocht. Voor de binnenmuren zijn schimmels en afgaand pleisterwerken de niet zo aangename gevolgen er van. Ook voor de buitengevel zorgt dit niet enkel voor een slecht uitzicht van je woning, het is ook gevaarlijk voor de conditie van je gevel. Eenmaal het gaat vriezen, zet het vocht zich uit wat tot barsten in je gevel kan leiden.

4. Vochtprobleem door een lekkage

Een lekkage kan het gevolg zijn van lekkende daken of beschadigde leidingen. In het begin is het vocht misschien niet meteen merkbaar, maar zodra je last hebt van een muffe geur of vochtplekken op de muren is het van belang om meteen in actie te schieten, alvorens er te ernstige beschadigingen komen. De plaats van de vochtplek op de muur is niet altijd de plek waar ook effectief de lekkage start. Het vocht kan zich namelijk gemakkelijk verspreiden tussen kieren alvorens het zichtbaar wordt op je muren.

Vochtbestrijding: de oplossingen tegen vochtproblemen in huis

Voor een effectieve en definitieve oplossing tegen vochtproblemen kan je beroep doen op de experten van Limas @home. Hoe gaan wij als specialist te werk? Wij starten met een diagnose om de oorzaak van het vochtprobleem vast te stellen. Wij beschikken namelijk over bouwpathologen, een eigen labo, dakdekkers en loodgieters. Door beroep te doen op deze ruime expertise kunnen we zo de gepaste diagnose maken, en vervolgens het vochtprobleem definitief oplossen. We werken graag mee aan het welzijn van uw woning. Wij verkopen of plaatsen dus niet enkel vochtwerende producten, wij verzorgen een oplossing. Zonder enkel de oorzaak te verleggen zodat je definitief en niet tijdelijk van de vochtproblematiek verlost bent. Aarzel dus niet om contact op te nemen met ons voor het oplossen van uw vochtprobleem, Bel ons op +32(03) 298 01 01 of vraag online een offerte aan.

Offerte aanvragen?

Vul hier alle velden in, wij contacteren u zo spoedig mogelijk en bezorgen u onze offerte